KONSTHALL

KLARA KÄLLSTRÖM & THOBIAS FÄLDT
FOTOGRAFISKA ESSÄER 2011 - 2014


Utställningsperiod:
11/6-6/9 2014

I utställningen visas fem bildserier från 2011 till 2014; "Ryska Smällen", "Wikiland", "Europe, Greece, Athens, Acropolis", "A Beach" och "Village" av Klara Källström och Thobias Fäldt. Genomgående i projekten samarbetar Källström och Fäldt även med Johannes Wahlström och formgivarna 1:2:3 och publikationerna till bildserierna finns till att köpa på plats.

Fotograferna Klara Källström och Thobias Fäldt arbetar utifrån en dokumentär infallsvinkel med en distinkt och egen estetik. Med ett kritiskt ifrågasättande och reflekterande över hur omvärlden presenteras, vänder de kameran mot mindre självklara objekt. Resultatet är fotografiska essäer med samtida och historiska betraktelser som utforskar fotografiets gränser.

Klara Källström (född 1984) och Thobias Fäldt (född 1978) har arbetat ihop sedan 2005 och driver även bokförlaget B-B-B-Books tillsammans med formgivarna 1:2:3 där de gett ut flertalet publikationer sedan 2011. Källström och Fäldt har gjort ett antal soloutställningar utomlands, bland annat på Trafó House of Contemporary Art i Budapest, The Popular Workshop i San Francisco, Galleri VU i Quebec City. De har medverkat i flertalet grupputställningar på bland annat Svenska Institutet i Paris, Hasselblad Center i Göteborg, LACMA i Los Angeles och nyligen i utställningen Baltic and Nordic Contemporary Photography i Riga. De har tilldelats flertalet stipendium och priser, bland annat Scanpix Stora Fotopris 2012 och 2006, samt ett konstnärsstipendium vid VU Photo i Quebec. Utställningen på Verket är deras första stora gemensamma utställning i Stockholm.PRESS:
TEXT (PDF)
PRESS:
TEXT (PDF)
FOTO